Ingefära den goda roten
Ingefära har används sedan länge som behandling mot illamående, för matsmältningen, ledbesvär och mot muskelsmärta.
Verksamma ämnen som finns i roten är capsaicin, beta-karoten, kurkumin, salicylat och kaffeinsyra, som alla har en värk- och inflammationslindrande effekt. Ingefära innehåller vitamin a-, b-, c- och e. Dessutom mineraler som magnesium, kalium, fosfor, kisel, järn, natrium, kalcium och zink.
För leder innehåller ingefära en viktig aminosyra - cystein. Ingefära används oftast som kur och då tillsammans med gurkmeja och lakritsrot. Även tillsammans med MSM (svavel) då dessa verkar synergiskt. C-vitamin ökar upptaget av MSM.
Egenskaper
Antiinflammatorisk, lindra förkylning, minska menssmärtor, lidra artros, sägs även vara ett afrodisiakum.
Dosering
Häst 500 kg - 1-2 msk dagligen. Börja med liten giva och öka långsamt upp till dagsdosen.
Storlek
500 g.
Karens
Kan vara belagd med karens pga sitt innehåll av capsaicin.
Innehåll
Ingefära krossad av livsmedelskvalitet.
INCI
Zingiber Officinale.