• Öppetider Gårdsbutiken Tis 10-19 I Tors 10-19 I Sön STÄNGT
Frakt från 89 kr | Fraktfritt över 1500

Köpvillkor

DINA PERSONUPPGIFTER

Hur hanterar ni mina personuppgifter?
Du ska alltid kunna känna dig trygg när du lämnar dina personuppgifter  till oss. på vår sida om Integritetspolicy visa hur vi säkerställer  att dina personuppgifter behandlas säkert och i enlighet med gällande  personuppgiftslagstiftning. Läs mer här om hur Tegens Butik hanterar dina personuppgifter.

DIN BESTÄLLNING

Åldersgräns för köp
Åldersgränsen vid köp är 18 år. Är du under 18 år krävs målsmans godkännande.

Orderbekräftelse
När vi mottagit din beställning skickas en orderbekräftelse till din e-post. Kontrollera att din orderbekräftelse stämmer, skulle det vara något du undrar över så kontakta oss.

Ändra en order
Du kan ändra din order så länge den inte är skickad. Ändringar sker säkrast per telefon eller via mejl till [email protected].

Avbeställa en order
Du kan avbeställa din order så länge den inte skickats. Därefter är du skyldig att ta emot leveransen. Det är inte heller möjligt att avbeställa vara som beställts speciellt för dig. En avbeställning sker säkrast per telefon eller via mejl till [email protected]

Outlösta paket
För outlösta försändelser debiteras 325 kr för frakter och vår administration.

BETALNING

Betalning på dina villkor
Vi erbjuder följande betalningsalternativ. Välj det som passar dig bäst!

Du kan betala med Swish eller Klarna. 

FRAKT OCH LEVERANS

Leverans av varor  
Vi skickar inte saltstenar och foder i säck med vikt över 20 kg. Beställer du dessa varor behöver de avhämtas i Gårdsbutiken. Alternativet är att du betalar faktisk fraktkostnad. Kontakta oss för prisuppgift.

Delleveranser
Tegens Butik tillämpar inte  restnotering. En vara som saknas i lager kan väntas in och ordern  levereras därefter komplett eller så kommer den saknade varan att  makuleras från din order. Du kommer alltid att få ett meddelande från  oss så du kan välja.

Leveranstid 
Vi skickar vanligtvis med DHL Servicepoint på tisdagar och torsdagar. Du kan även beställa DHL Skicka hem. Du kan följa ditt paket i appen Mina paket. DHL levererar inom 1-3  arbetsdagar beroende på var du bor. 

Vad kostar frakten?
Vi leverar med DHL Servicepoint. Maxvikten för ett Servicepoint-paket är 20 kg. Om du önskar ett speciellt utlämningsställe så uppge det i meddelanderutan eller kontakta oss innan köp.

Paket med vikt upp till 5 kg kostar 89 kr.
Paket från 5 kg upp till 10 kg kostar 99 kr.
Paket från 10 kg upp till 20 kg kostar 129 kr.

Handlar du för mer än 1500 kr bjuder vi på frakten och din order skickas fraktfritt.

Avhämtning och försäljning från Gårdsbutiken
Du kan avhämta beställda varor i vår gårdsbutik. 

Leverans inom Sverige
Varor kan skickas inom Sverige.

Vad gör jag om paketet har en transportskas a vid leverans?
Upptäcker du att ditt paket skadats under leveransen, vänd dig i första hand till fraktbolaget och reklamera frakten, direkt. Kontakta därefter oss.

REKLAMATION 

Det är fel på varan 
Våra kunder har självklart rätt till varor av högsta kvalitet men ibland blir det fel. Har du fått trasig vara eller fel vara kontaktar du oss via [email protected] senast 10 dagar efter att du mottagit varan. Vi registerar då reklamationen och skickar dej ev en returfraktsedel. När vi får returen kontrollerar vi varan och vid godkänd retur återbetalar vi dina pengar inom 10 dagar.

Skickar du in varan själv utan föregående kontakt med oss får du själv stå för frakten samt risken för varan fram till dess den mottagits av oss.

Varor som returneras mot postförskott kommer ej att lösas ut.

RETUR OCH BYTEN

Kostnaden för retur och byten är 89 kr. Fraktkostnaden återbetalas ej vid returer. Returen/Bytet skall vara oss tillhanda inom 14 dagar efter att du mottagit din order.

Du har som konsument rätt att ångra eller byta ditt köp inom 30 dagar efter orderdatumet av varan. Kontakta alltid Kundtjänst på [email protected] innan du skickar tillbaka varan så att returen registreras. Vid nyttjande av ångerrätten är det du som står för returkostnaden. Återbetalning sker med varans pris med avdrag för våra kostnader för frakt och leverans. När vi får returen kontrollerar vi varan och vid godkänd retur återbetalar vi dina pengar inom 10 dagar.

  • Vid retur är det viktigt att varan inte kan komma till skada under transporten. Varan ska vara oanvänd och skickas tillbaka i oskadad originalförpackning och samtliga etiketter ska sitta kvar. Det är viktigt att ytteremballage används och att tejp eller annat material inte klistras på originalförpackningen. 
  • Returkostnaden på 89 kronor debiteras i efterhand genom att dras av på summan som återbetalas.
  • Retur/byte gäller ej för Fyndvaror och varor som har sålts med med kort hållbarhet.
  • Retur/byte gäller ej företag.

Öppet köp
För varor där ångerrätten enligt distansavtalslagen gäller accepterar vi retur mot full återbetalning av köpeskillingen i upp till 30 dagar efter orderdatumet. För att åberopa öppet köp får produkten ej vara öppnad, använd eller förstörd. Öppet köp gäller endast privatpersoner, ej företag.

Förändring av köpvillkor

Vi förbehåller oss rätten att ändra våra villkor utan varsel. För dig  som kund är det viktigt att du tar del av våra aktuella villkor, det är  villkoren och priserna vid beställningstillfället som gäller. Vi följer  svensk konsumentlagstiftning.