• Gårdsbutiken öppen tis 10-19 | tors 10-19

Bokashiströ av original EM

  • 219 kr

Bokashiströ för kompostering av matavfall och till jordförbättring. Ströt är fermenterat med Effektiva Mikroorganismer (EM).

I lager
Dela
Artikelnummer: AGR808
Leverantör: Agriton

Bokashiströ för kompostering av matavfall 

Bokashiströ är fermenterat med Effektiva Mikroorganismer (EM). Ströt används för fermentering av matrester (bokashi), till jordförbättring i trädgården, revitalisering av äldre buskar & träd samt vid nyplantering.

Detta strö är det certifierade bokashiströt från EMRO, det strö som forskningsrapporter runt om i världen bygger på. Med bokashi och EM ökar mikrolivet i jorden & växternas motståndskraft stärks.

Bokashiströ är tillåten att användas i KRAV-certifierad och ekologisk odling – Kiwa Sverige AB.

Vad gör Bokashi

  • Stimulerar mikrolivet i jorden
  • Förbättrar växters rotutveckling, groning, fruktsättning och mognad
  • Stärker växtens försvar och härdighet
  • Fotosyntesbakterierna fixerar både kväve och koldioxid
  • Har förmågan att under längre tid bygga upp biomassan i jorden och binda klimatgaser
  • Som jordförbättringsmedel. Påskyndar mineraliseringen, humifieringen och frigör näring till växterna
  • Vid nyplantering genom att blanda ut bokashiströet i jorden.
  • För att ympa in en god mikroflora i anläggningsjord. Viktigt att blanda naturlig jord med köpejorden.
  • Kan även användas i traditionell kompost för att påskynda nedbrytningen.
  • Fermentation av matrester och annat organiskt avfall i hink med lock.

Dosering

  • Revitalisera äldre buskar & träd. Sprid ca 1 L per m2 under växterna och mylla ned ytligt.
  • Vid nyplantering. Blanda ut bokashiströ i jorden, ca 2 dl per 10 liter jord.
  • I kompostering läggs ett skikt av bokashiströ över matavfallet och bidrar då till en luktfri och effektiv kompostering.
  • I bokashihink - strö 1-2 msk till 1 liter matavfall.

Innehåll

EM®. vetekli, aktiva mikroberna: fotosyntesbakterier:  Rhodopseudomonas palustris, Rhodospirillum rubrum. Mjölksyrebakterier:  Lactobacillus plantarum, Lactobacillus casei och jästsvampen:  Saccharomyecs cerevisiae.

Broschyr bifogas beställningen!

Storlek

2 kg i påse.