Bokashiströ för kompostering av matavfall
Bokashiströ är fermenterat med Effektiva Mikroorganismer (EM). Ströt används för fermentering av matrester (bokashi), till jordförbättring i trädgården, revitalisering av äldre buskar & träd samt vid nyplantering.
Detta strö är det certifierade bokashiströt från EMRO, det strö som forskningsrapporter runt om i världen bygger på. Med bokashi och EM ökar mikrolivet i jorden & växternas motståndskraft stärks.
Bokashiströ är tillåten att användas i KRAV-certifierad och ekologisk odling – Kiwa Sverige AB.
Vad gör Bokashi
- Stimulerar mikrolivet i jorden
- Förbättrar växters rotutveckling, groning, fruktsättning och mognad
- Stärker växtens försvar och härdighet
- Fotosyntesbakterierna fixerar både kväve och koldioxid
- Har förmågan att under längre tid bygga upp biomassan i jorden och binda klimatgaser
- Som jordförbättringsmedel. Påskyndar mineraliseringen, humifieringen och frigör näring till växterna
- Vid nyplantering genom att blanda ut bokashiströet i jorden.
- För att ympa in en god mikroflora i anläggningsjord. Viktigt att blanda naturlig jord med köpejorden.
- Kan även användas i traditionell kompost för att påskynda nedbrytningen.
- Fermentation av matrester och annat organiskt avfall i hink med lock.
Dosering
- Revitalisera äldre buskar & träd. Sprid ca 1 L per m2 under växterna och mylla ned ytligt.
- Vid nyplantering. Blanda ut bokashiströ i jorden, ca 2 dl per 10 liter jord.
- I kompostering läggs ett skikt av bokashiströ över matavfallet och bidrar då till en luktfri och effektiv kompostering.
- I bokashihink - strö 1-2 msk till 1 liter matavfall.
Innehåll
EM®. vetekli, aktiva mikroberna: fotosyntesbakterier: Rhodopseudomonas palustris, Rhodospirillum rubrum. Mjölksyrebakterier: Lactobacillus plantarum, Lactobacillus casei och jästsvampen: Saccharomyecs cerevisiae.
Broschyr bifogas beställningen!
Storlek
2 kg i påse.