• Gårdsbutiken öppen tis 10-19 | tors 10-19 | Stängt V.52 och V.1

Irish Mash, 15kg

  • 495 kr

Mashen för bättre matsmältning och återhämtning.

I lager
Dela
Artikelnummer: LYT102
Leverantör: St Hippolyt

Mashen för bättre matsmältning och återhämtning.

En ytterst välsmakande fiberblandning, som är så lätt att tillreda,  stimulerar matsmältningen och ämnesomsättningen. Irish Mash bör alltid  vara en del av foderstaten på vilodagar, under pälsbyte, efter hårt  arbete och under sjukdom eller för att förebygga kolik.

-  Snabb tillredning, kan också blandas i kallt vatten
-  Matsmältningsfrämjande och dietiskt
-  Med naturliga äpple- och druvbeståndsdelar
-  Hög smaklighet

Den ljumma, flytande grötliknande massan av linfrön och vetekli är  aptitfrämjande, stimulerar mikroorganismerna i grovtarmen och förbättrar  därmed hela ämnesomsättningen. Irish Mash är mycket välsmakande och  liknar det ursprungliga receptet med vetekli och linfrön. Matsmältningen  och den dietiska effekten beror på det låga innehållet av stärkelse,  innehållet av vört, koriander och öljäst. Mashen hjälper till att  förbättra foderutnyttjandet hos hästar som har svårt att hålla hullet.

Irish Mash är speciellt användbart som första måltid efter kolik,  operationer, svåra sjukdomar, vid sviktande aptit och vid tuggproblem.  Irish Mash understödjer återhämtningen efter tävling, betäckning och  efter fölning, likaså är det ytterst gynnsamt under pälsbyte. Det är  också lämpligt för hästar som behöver få i sig mer vätska, då ger du  Irish Mash med mer vatten.

Utfodringsrekommendation
70 -200 g Irish Mash per 100 kg kroppsvikt blandas i 1,5-2 gånger så  mycket ljummet vatten. Låt stå i ca 15 minuter innan utfodring. Under  sommaren kan kallt vatten användas, låt då mashen stå i 30 min innan  utfodring. Ges 1-3 gånger per vecka, vid behov kan en mindre mängd ges  dagligen.

1 liter = ca 550 g

Storlek
15 kg.

Innehåll
Vetekli, kornflingor, oljefrön (linfrön, solroskärnor) 9,2 %,  fullkornshavreflingor 9 %, majsflingor, betblast, äppelmäsk, betfibrer,  snittat varmluftstorkat alphö, vindruveskal, äppelsirap, öljäst 1,4 %,  salt, vetegroddar, vört 1 %, kallpressade oljor (linfrön, solroskärnor,  majsgroddar) 1 %, vindruvkärnextrakt, majsgroddar, koriander 0,5 %,  kalciumkarbonat (marint och mineraliskt).

Analytiska beståndsdelar

Råprotein 12.00 %
Råfett 5.00 %
Råfibrer 9.50 %
Råaska 7.00 %
Stärkelse 22.30 %
Socker 9.00 %

Kalcium 0.40 %
Fosfor 0.50 %
Magnesium 0.20 %
Natrium 0.60 %
Smältbart råprotein 92 g/kg
Smältbar energi 10.5 MJ/kg
Omsättbar energi 9.4 MJ/kg

Näringsfysiologiska tillsatsämnen per kg
Vitamin A 7.200 IE
Vitamin D3 800 IE
Vitamin E 50 mg
Vitamin B1 8 mg
Vitamin B2 6 mg
Vitamin B6 5 mg
Vitamin B12 20 mcg
Biotin 200 mcg
Calcium-D-Pantothenat 20 mg
Kolin 250 mg
Niacin 30 mg
Folsyra 2.5 mg

Spårämnen per kg
Järn 20 mg
Zink 90 mg
Mangan 30 mg
Koppar 12 mg
Selen 0.4 mg
Jod 0.5 mg

Teknologiska tillsatsämmen
Kiselgur 10.000 mg