Mashen för bättre matsmältning och återhämtning.
En ytterst välsmakande fiberblandning, som är så lätt att tillreda, stimulerar matsmältningen och ämnesomsättningen. Irish Mash bör alltid vara en del av foderstaten på vilodagar, under pälsbyte, efter hårt arbete och under sjukdom eller för att förebygga kolik.
- Snabb tillredning, kan också blandas i kallt vatten
- Matsmältningsfrämjande och dietiskt
- Med naturliga äpple- och druvbeståndsdelar
- Hög smaklighet
Den ljumma, flytande grötliknande massan av linfrön och vetekli är aptitfrämjande, stimulerar mikroorganismerna i grovtarmen och förbättrar därmed hela ämnesomsättningen. Irish Mash är mycket välsmakande och liknar det ursprungliga receptet med vetekli och linfrön. Matsmältningen och den dietiska effekten beror på det låga innehållet av stärkelse, innehållet av vört, koriander och öljäst. Mashen hjälper till att förbättra foderutnyttjandet hos hästar som har svårt att hålla hullet.
Irish Mash är speciellt användbart som första måltid efter kolik, operationer, svåra sjukdomar, vid sviktande aptit och vid tuggproblem. Irish Mash understödjer återhämtningen efter tävling, betäckning och efter fölning, likaså är det ytterst gynnsamt under pälsbyte. Det är också lämpligt för hästar som behöver få i sig mer vätska, då ger du Irish Mash med mer vatten.
Utfodringsrekommendation
70 -200 g Irish Mash per 100 kg kroppsvikt blandas i 1,5-2 gånger så mycket ljummet vatten. Låt stå i ca 15 minuter innan utfodring. Under sommaren kan kallt vatten användas, låt då mashen stå i 30 min innan utfodring. Ges 1-3 gånger per vecka, vid behov kan en mindre mängd ges dagligen.
1 liter = ca 550 g
Storlek
15 kg.
Innehåll
Vetekli, kornflingor, oljefrön (linfrön, solroskärnor) 9,2 %, fullkornshavreflingor 9 %, majsflingor, betblast, äppelmäsk, betfibrer, snittat varmluftstorkat alphö, vindruveskal, äppelsirap, öljäst 1,4 %, salt, vetegroddar, vört 1 %, kallpressade oljor (linfrön, solroskärnor, majsgroddar) 1 %, vindruvkärnextrakt, majsgroddar, koriander 0,5 %, kalciumkarbonat (marint och mineraliskt).
Analytiska beståndsdelar
Råprotein 12.00 %
Råfett 5.00 %
Råfibrer 9.50 %
Råaska 7.00 %
Stärkelse 22.30 %
Socker 9.00 %
Kalcium 0.40 %
Fosfor 0.50 %
Magnesium 0.20 %
Natrium 0.60 %
Smältbart råprotein 92 g/kg
Smältbar energi 10.5 MJ/kg
Omsättbar energi 9.4 MJ/kg
Näringsfysiologiska tillsatsämnen per kg
Vitamin A 7.200 IE
Vitamin D3 800 IE
Vitamin E 50 mg
Vitamin B1 8 mg
Vitamin B2 6 mg
Vitamin B6 5 mg
Vitamin B12 20 mcg
Biotin 200 mcg
Calcium-D-Pantothenat 20 mg
Kolin 250 mg
Niacin 30 mg
Folsyra 2.5 mg
Spårämnen per kg
Järn 20 mg
Zink 90 mg
Mangan 30 mg
Koppar 12 mg
Selen 0.4 mg
Jod 0.5 mg
Teknologiska tillsatsämmen
Kiselgur 10.000 mg