Bockhornsklöver används som kosttillskott och i matlagning som krydda, särskilt i persisk och tailändsk matlagning. Ingår i curry.
Bockhornsklöverfröna innehåller rikligt med protein, kalcium, järn, fosfor och lysin och är även en bra selenkälla. Bockhornsklöver innehåll mycket fibrer, oljor, protein, järn, fosfor och lysin och andra aminosyror. Har ett relativt högt energivärde och höga nivåer av nyttiga omega fettsyror (3 och 6). Då fettsyrabalansen i kroppen är viktig för hormonbalansen kan ett tillskott av goda fettsyror ha flera fördelar.
Vid blötläggning av hela frön bildas slem som kan lindra den inflammerade/ irriterade mag-tarmkanalen. I studier av bockhornsklöver har den visat sig skydda mot magsår på samma sätt som medicinen omeprazol som används vid magsår.
Lämplig för individer som är svårmusklade och med lågt hull.
Inom naturmedicin har bockhornsklöver bland annat använts i syfte att förbättra matsmältningen, för olika hudåkommor, för att öka mjölkproduktionen hos ammande kvinnor, stabilisera blodsockret och reglera testosteronnivåerna i kroppen.
Dosering på sidan Liten Örtguide
Storlek
1000 g.
Innehåll
Bockhornsklöverfrö av livsmedelskvalitet.
INCI
Trigonella foenum-graecum.